Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пообіцяв «захищати кожного міністра»


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк ©Shutterstock
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк ©Shutterstock

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв «захищати кожного міністра». Про це голова уряду заявив на засіданні Кабінету міністрів України 3 лютого.

«На жаль, під політичним тиском низка міністрів вимушені були написати заяви про відставку. Відставка приймається виключно Верховною Радою. І наша фракція, «Народного фронту», буде ухвалювати рішення окремо щодо кожного міністра, з огляду на те, як хто працював», – сказав Яценюк

Раніше 3 лютого про відставку оголосив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус. Він заявив, що перший заступник голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко намагається розставити на державні посади певних людей, щоб контролювати грошові потоки.

«Протягом року Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора «Укртрансаміаку»... Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенкові, тиснув на призначення в «Держзовнішінформі», підприємствах порошкової металургії, Національному агентстві з акредитації України. Кульмінацією цього кадрового свавілля і прагнення повністю підпорядкувати собі потоки стало бажання мати «власного» заступника міністра в Мінекономіки, який відповідав би за «Нафтогаз» та інші державні підприємства», – ідеться в заяві Абромавичуса, поширеній на сайті Мінекономіки.

Сам Ігор Кононенко вважає звинувачення міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства. На зміст звинувачень з боку Абромавичуса Кононенко не відповів.

На цю ж тему:

03.02.2016
НАБУ відкрило кримінальне провадження після заяв Абромавичуса щодо Кононенка
далі

03.02.2016
Абромавичус звинуватив у втручанні в роботу міністерства представника БПП

Міністр економіки подав у відставку, пояснивши це спробами Ігоря Кононенка взяти під контроль «грошові потоки» далі

03.02.2016
Посли низки країн Заходу «глибоко розчаровані» відставкою Абромавичуса

«Важливо, аби українські лідери відкинули свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишили у минулому корисливі інтереси» далі
XS
SM
MD
LG