Доступність посилання

ТОП новини

Котирування нафти WTI опускалися до 30 доларів за барель – через зростання запасів у США


Котирування американського еталонного сорту нафти WTI впали до 30 доларів за барель і на певний час занурювалися нижче цього орієнтиру.

Такою була реакція ринку на нові дані міністерства енергетики США, згідно з якими запаси нафти в цій країні за тиждень зросли на 7,79 мільйона барелів, хоча прогнози аналітиків передбачали на три мільйони барелів менше зростання (до 4,76 мільйона барелів).

За даними статистики, комерційні запаси «чорного золота» в Сполучених Штатах уперше в історії перевищили позначку 500 мільйонів барелів.

Але згодом трейдери сприйняли ці дані як підставу для зростання котирувань – на тлі рішення рейтингового агентства Standard&Poor's про перегляд у бік зниження рейтингів багатьох американських енергетичних компаній. Зокрема, рейтинг компанії Chevron знижений до рівня АА-, на перегляд з очікуваним зниженням поміщені рейтинги ще двох провідних гравців – Exxon та ConocoPhillips.

У коментарі Standard&Poor's йдеться: «Враховуючи масштаб падіння цін (на нафту – ред.) і перегляд наших прогнозів по них у бік зниження, ми переглянули рейтинги низки компаній». У січні Standard&Poor's спрогнозувало середню ціну нафти у 2016 році на рівні 40 доларів за барель, у 2017 році – 45 доларів за барель.

Упродовж останніх півтора року, від літа 2014-го, нафтові ціни впали з рівня 115 доларів за барель до майже 13-річних мінімумів, що спричинило проблеми для нафтовидобувників у всьому світі.

XS
SM
MD
LG