Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Абромавичус має залишитися на посаді міністра і продовжувати реформи


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко вважає міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи. Про це Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook після зустрічі з Абромавичусом.

«Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавичусом, якого саме я запросив до команди, надав українське громадянство і звернувся до фракції «Солідарність» з пропозицією висунути його на посаду міністра економіки. Айварас підтвердив, що протягом всього часу роботи в Уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З мого боку таке сприяння гарантоване й надалі. Вважаю, що Айварас має залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати», – написав він.

Порошенко також зауважив, що все, що сьогодні озвучив Абрамавичус, має розслідувати Національне антикорупційне бюро, Ігор Кононенко звернувся до НАБУ і заявив, що готовий співпрацювати з ним.

Раніше сьогодні Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра НАБУ розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Заступники міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко і Максим Нефьодов також заявили про свою відставку.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися».

На цю ж тему:

03.02.2016
Абромавичус заявив про відставку, бо «заважають робити реформи»

Міністр економічного розвитку і торгівлі заявляє, що не хоче бути «ширмою для корупції й тих, хто хоче контролю над державними грошима» далі

03.02.2016
Абромавичус звинуватив у втручанні в роботу міністерства представника БПП

Міністр економіки подав у відставку, пояснивши це спробами Ігоря Кононенка взяти під контроль «грошові потоки» далі

03.02.2016
Посли низки країн Заходу «глибоко розчаровані» відставкою Абромавичуса

«Важливо, аби українські лідери відкинули свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишили у минулому корисливі інтереси» далі

03.02.2016
Посол США схвально відгукнувся про роботу Абромавичуса, який звинуватив Кононенка

Абромавичус зазначив, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «БПП» Ігорем Кононенком далі
XS
SM
MD
LG