Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд продовжить розгляд скарги Корбана 8 лютого


Геннадій Корбан під час засідання суду у Києві, архівне фото
Геннадій Корбан під час засідання суду у Києві, архівне фото

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд скарги лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана 8 лютого.

У ході сьогоднішнього засідання колегія суддів заслухала аргументи захисників Корбана щодо апеляції.

Очікується, що на цьому засіданні будуть допитані свідки.

2 лютого суд підтримав захист у клопотанні щодо допиту лікаря служби екстреної медичної допомоги, який оглядав Корбана у слідчому ізоляторі 27 січня, тому що він має останні дані щодо стану здоров’я підозрюваного.

2 лютого під час судового засідання Геннадій Корбан звернувся до колегії судів Апеляційного суду із клопотанням змінити йому запобіжний захід – він попросив цілодобового домашнього арешту через те, що потребує госпіталізації. Його адвокати просили подальшого перебування свого підзахисного в інституті серцевосудинної хірургії імені Амосова. На думку захисту, таке рішення можливе на основі тих документів, які є у розпорядженні суду.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбанові запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала Служба безпеки України. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Геннадій Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG