Доступність посилання

ТОП новини

Радник верховного лідера Ірану закликав до співпраці в енергетиці із Росією, Іраком та Венесуелою


Алі Акбар Велаяті
Алі Акбар Велаяті

Радник верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї закликав до встановлення тісніших контактів у сфері енергетики із Росією, Іраком та Венесуелою

«Наша позиція в тому, що такі країни, як Іран, Росія, Венесуела та Ірак повинні мати більше контактів і консультацій на енергетичному ринку», – заявив представник верховного лідера Ірану Алі Акбар Велаяті, який прибув 1 лютого з 4-денним візитом до Москви.

За його словами, Іран та Росія не повинні бути суперниками, а парнерами.

«В енергетичному секторі Іран і Росія не повинні відчувати ніякого суперництва і мають співпрацювати одна з одною», – сказав Велаяті.
Росія закликає до посилення координації зусиль в рамках ОПЕК, де Іран є головним виробником нафти, в тому числі задля можливого скорочення видобутку, щоб спробувати припинити стрімке 75-відсоткове падіння цін на нафту з 2014 року.

Водночас Ірану навпаки стрімко нарощує виробництво після зняття економічних санкцій Заходу і не хоче його скорочувати. Венесуела також є в числі тих, хто прагне вплинути на скорочення видобутку нафти шляхом консультацій з Росією та іншими виробниками за межами картелю.

XS
SM
MD
LG