Доступність посилання

ТОП новини

Після закриття КП у Зайцеві бойовики застосовують там тактику «випаленої землі» – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Після вимушеного закриття керівництвом АТО контрольного пункту в'їзду-виїзду «Зайцеве» бойовики вдалися там до тактики «випаленої землі», обстрілявши населений пункт із мінометів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«У ніч з 3 на 4 лютого по позиціях Збройних Сил України в населених пунктах Зайцеве та Майорськ терористи випустили понад 150 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 міліметри. Замість того, щоб припинити вогонь та створити безпечні умови для відновлення роботи КПВВ «Зайцеве», керівництво так званої «ДНР» прийняло рішення стерти з лиця Землі весь населений пункт», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, схожі дії бойовиків зафіксовані поблизу Комінтернова на маріупольському напрямку та Трьохізбенки – на луганському.

Раніше у штабі АТО повідомили, що сепаратисти за минулу добу здійснили 55 обстрілів сил АТО.

Водночас донецькі сепаратисти звинуватили ЗСУ у нічних обстрілах Комінтернова та заявили про пошкодження кількох будинків у селищі Олександрівка. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

3 лютого було закрито контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» на лінії розмежування відповідно до рішення штабу АТО через, як пояснили у Держприкордослужбі, «збільшенням провокаційних обстрілів з боку російських найманців та загрозу для життя і здоров’я мирних жителів».

XS
SM
MD
LG