Доступність посилання

ТОП новини

«БПП» не голосуватиме за відставку Абромавичуса до відставки уряду – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Фракція «Блоку Петра Порошенка» не підтримає відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса до розгляду питання про відставку уряду. Про це з трибуни заявив голова фракції Юрій Луценко.

«Заява Абромавичуса є поганим сигналом для всієї системи парламентсько-президентської республіки і в цілому курсу України на реформи. Ми запросили міністра економіки на фракцію, але, на жаль, він заявив, що на лікарняному, і не прибув. Тим не менше, попереднє рішення фракції полягає у тому, що ми підтримуємо заяву Кононенка, який особисто звернувся в Національне антикорупційне бюро з вимогою перевірити висунуті проти нього звинувачення. Друге, наша фракція не вважає за можливе відставляти міністра Абромавичуса до розгляду відставки уряду в цілому», – сказав він.

Крім того, Луценко поставив вимогу прем’єр-міністру Арсенію Яценюку у місячний термін провести відкриті кадрові конкурси на ТОП-30 державних підприємств. За його словами, саме це лежить у корені заяви про відставку міністра економічного розвитку і торгівлі.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра НАБУ розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Заступники міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко, Максим Нефьодов і Наталія Микольська, а також перший заступник міністра Юлія Ковалів теж заявили про свою відставку.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися». А президент Петро Порошенко вважає, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи.

XS
SM
MD
LG