Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: Україна входить в період «серйозної політичної кризи»


Гройсман: Україна входить у період «серйозної політичної кризи» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Гройсман: Україна входить у період «серйозної політичної кризи» (відео)

Заява міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку свідчить про те, що Україна входить в серйозну політичну кризу, заявляє голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

«Я вважаю, що цю кризу повинні вирішити представники політичних партій разом із президентом, щоб стабілізувати ситуацію, щоб нарешті дати людям чітку перспективу, як ми будемо жити завтра-післязавтра», – заявив Гройсман під час зустрічі з керівником місії Європарламенту за оцінкою потреб реформування роботи Верховної Ради Петом Коксом.

Спікер знову вказав на необхідність «оновлення коаліційної угоди як чіткого плану дій, а не формального документа».

За словами Гройсмана, коаліційна угода має дати відповідь на те, як буде розвиватися бізнес в країні, який розмір заробітної плати буде у людей, яким буде курс національної валюти. Голова Верховної Ради додав, що під ці завдання коаліційної угоди необхідно оновити уряд. За словами спікера, в уряді мають бути люди, які зможуть вирішити завдання, що постають перед країною.

Гройсман наголосив, що проводитиме консультації з усіма політичними силами, щоб знайти «правильний план виходу з цієї ситуації». «Треба поставити крапку в цих чварах, дати можливість тим, хто хоче проводити реформи, якісно працювати і давати результат для суспільства», – додав голова Верховної Ради.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку і закликав парламент проголосувати з цього питання вже у четвер. За словами міністра, ключовою причиною його звільнення з посади є конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра НАБУ розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Заступники міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко, Максим Нефьодов і Наталія Микольська, а також перший заступник міністра Юлія Ковалів теж заявили про свою відставку.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися». А президент Петро Порошенко вважає, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи.

XS
SM
MD
LG