Доступність посилання

ТОП новини

Депутати схвалили перейменування 174 населених пунктів в рамках декомунізації


Святкування річниці звільнення Артемівська (тепер – Бахмута) від сепаратистів, 4 липня 2015 року
Святкування річниці звільнення Артемівська (тепер – Бахмута) від сепаратистів, 4 липня 2015 року

Народні депутати України віддали 230 голосів за постанову №3854 про перейменування окремих населених пунктів та районів в рамках декомунізації.

«Загалом комітет розглянув 175 пропозицій окремих органів місцевого самоврядування про перейменування населених пунктів та районів... Серед вищевказаних пропозицій запропоновано перейменувати один район, п’ять міст та 169 сіл і селищ. Зазначені пропозиції органів місцевого самоврядування підтримані Українським інститутом національної пам’яті», – повідомив голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою комітету Верховної Ради України, депутат «Народного фронту» Микола Федорук.

Згідно з постановою, в Донецькій області Артемівський район перейменовано на Бахмутський район, місто Артемівськ на місто Бахмут, місто Дзержинськ на місто Торецьк, а місто Красний Лиман на місто Лиман.

Місто Іллічівськ на Одещині відтепер називатиметься Чорноморськом. У Полтавській області місто Червонозаводське Лохвицького району стане містом Заводським.

У списку населених пунктів, які будуть перейменовані, немає обласних центрів – Дніпропетровська та Кіровограда, де з цього приводу досі тривають дискусії.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування.

Інтерактивну карту міст та сіл, які належить перейменувати, раніше оприлюднював Український інститут національної пам’яті.

XS
SM
MD
LG