Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Савченко оприлюднили в російському суді нові докази її невинуватості


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати українки, депутата Верховної Ради України Надії Савченко оприлюднили 4 лютого в суді міста Донецька Ростовської області Росії нові докази, які, на думку захисників, свідчать про невинуватість підсудної.

Ідеться про записи телефонних розмов лідерів угруповання «ЛНР», зроблені Службою безпеки України. Один із цих записів, датований 17-18 червня, містить повідомлення, яке «командир взводу» на ім’я Сергій зробив лідеру бойовиків Ігорю Плотницькому. Слова про «взяття снайперки» (мається на увазі Надія Савченко) протитровані на відео часом 10:46 17 червня.

На думку захисту, це свідчить про непричетність Савченко до загибелі російських журналістів, оскільки час їхньої смерті – близько 11:40 того ж дня.

Адвокати оприлюднили ще кілька записів, зокрема, з імовірною участю російського політтехнолога, колишнього співробітника Адміністрації президента Росії Павла Карпова.

Також адвокат Ілля Новиков повідомив, що 4 лютого після 15:00 за московським часом (це 14:00 за Києвом) відбудеться допит слідчого Маньшина – по відеозв’язку з Басманного суду Москви.

1 лютого суд у Донецьку Ростовської області Росії відмовився викликати на допит колишнього лідера угруповання «ЛНР» Валерія Болотова і колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова.

У середині грудня російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG