Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: у Криму відхилили апеляцію заступника голови Меджлісу щодо продовження арешту


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

«Верховний суд» анексованого Росією Криму відмовився задовольнити апеляцію захисту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза щодо продовження терміну утримання під вартою. Про це повідомляє адвокат Микола Полозов.

Засідання за скаргою на продовження арешту Чийгоза відбулося в Сімферополі 4 лютого.

«Апеляція Верховного суду Криму залишила без змін рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання під вартою Ахтема Чийгоза», – написав Полозов у Twitter.

Ахтем Чийгоз заарештований в Криму за «справою 26 лютого». Напередодні аналогічне рішення «суд» у Криму ухвалив стосовно іншого фігуранта цієї справи – Мустафи Дегерменджі.

За даними «слідства», підсудні брали участь у «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту, в які переросли багатотисячні мітинги, з одного боку, прихильників територіальної цілісності України і з іншого – активістів партії «Русское единство», керованої на той момент нинішнім «главою» Криму Сергієм Аксьоновим. Через тисняв двоє мітингувальників загинули, 79 людей, за даними «слідства», були поранені.

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з «прокурором» Криму Наталією Поклонською в «суді» зачитала обвинувальний висновок щодо шести активістів.

На засіданні 25 січня «Верховний суд» Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Чийгоза, кримськотатарських активістів Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі.

Наступне засідання «суду» у даній справі в Криму заплановане на 15 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG