Доступність посилання

ТОП новини

Від конфлікту на Донбасі постраждали 1 мільйон 700 тисяч дітей – міжнародна організація


Діти у прифронтовому місті Попасна, контрольованому урядом, грають у вирві, залишеній снарядом, Луганська область, 22 червня 2015 року
Діти у прифронтовому місті Попасна, контрольованому урядом, грають у вирві, залишеній снарядом, Луганська область, 22 червня 2015 року

В Україні внаслідок конфлікту на Донбасі постраждали 5 мільйонів людей, близько 1,7 мільйона дітей потребують допомоги, зокрема психологічної. Такі результати свого аналізу наводить неурядова організація Save the Сhildren.

В організації посилаються на дані Управління ООН з координації гуманітарних питань на кінець 2015 року і зазначають, що з 9 тисяч вбитих – 68 дітей, з 20,7 тисяч поранених – 186 дітей. Понад 60% цих дитячих смертей сталися внаслідок контакту із боєприпасами, що не розірвалися.

Також аналітики наголошують на інших гуманітарних проблемах. У багатьох дітей немає необхідного шкільного приладдя, близько 25 тисяч дітей пропускали уроки через бойові дії. 1,8 мільйона людей на території, непідконтрольній українській владі, голодують.

«Високі ціни на продовольство в районах, які не контролюються урядом і скорочення доходів означає, що багато сімей не можуть дозволити собі купити достатньої кількості їжі», – йдеться у звіті організації Save the Сhildren.

Багато людей у районах, охоплених конфліктом, не можуть отримати доступ до безпечної питної води, а вартість предметів гігієни дуже висока, зауважують в міжнародній організації.

В організації Save the Сhildren зазначають, що їхньою основною метоювже понад 30 років є порятунок дітей у Східній Європі. В Україні ця організація розпочала працювати з 2014 року на територіях як підконтрольних, так і непідконтрольних урядові. Міжнародна організація надає гранти для освіти дітей, а також на потреби вимушених переселенців та осіб, домівки яких постраждали від конфлікту.

XS
SM
MD
LG