Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко склав повноваження заступника голови фракції БПП на час розслідування


Перший заступник голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко
Перший заступник голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко

Перший заступник голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко оголосив про складання своїх повноважень у фракції на період розслідування заяви міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Таку заяву поширив сайт «Блоку Петра Порошенка».

«Маю зробити наступну заяву: вчора мною подано і офіційно зареєстровано заяву в Національне антикорупційне бюро щодо обвинувачень на мою адресу з проханням провести об’єктивне розслідування і покарати винних. Друге, я пропоную і наполягаю, разом з паном Абромавичусом пройти детектор брехні щодо висунутих ним обвинувачень», – сказав Кононенко.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку. За словами міністра, ключовою причиною його звільнення з посади є конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на державних підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра НАБУ розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Заступники міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко, Максим Нефьодов і Наталія Микольська, а також перший заступник міністра Юлія Ковалів теж заявили про свою відставку.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися». А президент Петро Порошенко вважає, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи.

XS
SM
MD
LG