Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: майно екс-міністра Злочевського перебуває під арештом


Микола Злочевський
Микола Злочевський

Майно екс-міністра екології і природних ресурсів України Миколи Злочевського перебуває під арештом, заявляє Генеральна прокуратура.

Як повідомили у прес-службі відомства, ГПУ подала клопотання до суду про арешт майна Злочевського, і суд задовольнив це клопотання 2 лютого.

Зокрема, за даними прокуратури, арештоване домоволодіння Злочевського загальною площею 922 квадратних метри, земельна ділянка площею 0,24 гектара, садовий будинок загальною площею 299,8 квадратних метри, садовий будинок на території Вишгородського району, садовий будинок площею 2312 квадратів, земельна ділянка 0,0394 гектара, автомобіль «ROLLS-ROYSE PHANTOM», причіп КНОТТ 924-5014.

«Таким чином, жоден з об’єктів рухомого та нерухомого майна, яке перебувало під арештом за попереднім рішенням суду, з володіння Злочевського не вибув», – йдеться в повідомленні ГПУ.

25 грудня 2015 року Печерський районний суд Києва зняв арешт із земельних ділянок, домоволодінь і автомобіля Rolls-Royse Phantom, які належать колишньому міністрові екології й природних ресурсів Миколі Злочевському. Суд мотивував своє рішення тим, що Злочевський не відповідає ознакам особи з процесуальним статусом підозрюваного, оскільки йому особисто не вручили повідомлення про підозру, а слідчі ГПУ вирішили передати його через адвоката.

У Генпрокуратурі 4 лютого пояснили, що на момент ухвалення судового рішення працівники ГПУ не здійснювали досудове розслідування і процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні у зв’язку з тим, що процесуальним керівником був визначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і матеріали кримінального провадження були передані до Національного антикорупційного бюро України.

«У зв’язку із набранням чинності закону України «Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури» 27 січня 2016 року кримінальне провадження повернули для здійснення подальшого досудового розслідування і процесуального керівництва до Генеральної прокуратури України. Після отримання вказаних матеріалів кримінального провадження Генпрокуратура невідкладно звернулася до суду з клопотанням про накладення арешту на майно», – йдеться в повідомленні.

16 січня 2015 року тодішній генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що Генеральна прокуратура оголосила Злочевського в розшук.

За даними Генпрокуратури, Злочевського підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за статтею «незаконне збагачення». Стаття передбачає позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

XS
SM
MD
LG