Доступність посилання

ТОП новини

Росія підозрює Туреччину у вторгненні у Сирію


Росія підозрює Туреччину у вторгненні у Сирію (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

У Москві висловлюють підозри, що Туреччина готує воєнне вторгнення у Сирію. З відповідною заявою 4 лютого виступив представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков.

За його словами, для підозр у Москви є «серйозні підстави».

«Ознак прихованої підготовки турецьких збройних сил до активних дій на території Сирії ми фіксуємо все більше і більше», – заявив Конашенков журналістам.

Він зазначив, що раніше Міноборони представило відеодокази, на яких турецькі самохідні артилерійські установки ведуть обстріл сирійських населених пунктів на півночі провінції Латакія.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися у листопаді 2015 року, коли турецькі військові збили у районі кордону з Сирією російський бомбардувальник.

29 січня цього року Анкара знову заявила про порушення російським бойовим літаком турецького повітряного простору, звинувативши Москву в ескалації напруженості. Командування військово-повітряних сил Туреччини оголосило підвищену бойову готовність. Російська сторона називає звинувачення заздалегідь обдуманої провокацією і пропагандою.

XS
SM
MD
LG