Доступність посилання

ТОП новини

Країни-донори пообіцяли для допомоги Сирії 10 мільярдів доларів


Британські поліцейські на вході до будівлі, де відбувається конференція, перед її початком, Лондон, 4 лютого 2016 року
Британські поліцейські на вході до будівлі, де відбувається конференція, перед її початком, Лондон, 4 лютого 2016 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун вітає домовленості щодо гуманітарної допомоги Сирії, досягнуті під час донорської конференції, яка проходила 4 лютого у Лондоні. За його словами, ще ніколи не домовлялися про виділення такої грошової суми упродовж одного дня для вирішення криз.

Донори пообіцяли виділити для допомоги Сирії 10 мільярдів доларів, 6 мільярдів з яких у 2016 році.

Представники Великої Британії пообіцяли 1,75 мільярда доларів до 2020 року. Делегація США, яку очолював держсекретар Джон Керрі, пообіцяла збільшити витрати на гуманітарну допомогу Сирії до 5,1 мільярда доларів. А Німеччина заявила про виділення 2,5 мільярдів доларів до 2018 року для допомоги сирійським біженцям.

1 лютого Міжнародна група допомоги Oxfam у своєму звіті розкритикувала держави, причетні до конфлікту в Сирії, зокрема і Росію, у недостатній допомозі постраждалим від війни, внаслідок якої загинули щонайменше 250 тисяч людей, мільйони змушені були втікати.

Донорська конференція у Лондоні відбудеться після того, як напередодні представник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура оголосив «тимчасову паузу» на переговорах щодо врегулювання сирійського конфлікту, які проходять у Женеві.

XS
SM
MD
LG