Доступність посилання

ТОП новини

Десятки тисяч сирійців тікають в бік кордону Туреччини через бої в районі Алеппо


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що близько 70 тисяч сирійців можуть попрямувати до кордону з країною через важкі бої в районі північного міста Алеппо. Група моніторингу ситуації в Сирії називає цифру – 40 тисяч утікачів.

Близько 300 тисяч людей можуть опинитися у пастці в Алеппо після того, як сирійські урядові війська, підтримані російськими ударами з повітря, просунулися до околиць міста, фактично відрізавши шляхи постачання, контрольованих повстанцями районів.

Раніше 3 лютого у Женеві були призупинені переговори з врегулювання сирійського конфлікту. Представники сирійської опозиції на переговорах вимагали допомоги 18 оточеним районам Сирії, які контролюють представники опозиції.

Напередодні у Лондоні прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинуватив Росію та інших прихильників режиму сирійського президента Башара аль-Асада у вчиненні воєнних злочинів у Сирії, що є ключовою причиною гуманітарної кризи у цій країні.

Представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков, реагуючи на критику Давутоглу, заявив, що Москва підозрює Туреччину у підготовці до воєнного вторгнення у Сирію.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися у листопаді 2015 року, коли турецькі військові збили у районі кордону з Сирією російський бомбардувальник.

XS
SM
MD
LG