Доступність посилання

ТОП новини

Міськвиборчком Кривого Рогу проголосував за проведення позачергових виборів мера


Позачергові вибори в Кривому Розі стали наслідком масових протестів проти фальсифікації результатів голосування
Позачергові вибори в Кривому Розі стали наслідком масових протестів проти фальсифікації результатів голосування

Міська територіальна виборча комісія Кривого Рогу проголосував за проведення позачергових виборів мера 27 березня. Рішення було ухвалене на засіданні 5 лютого, повідомили в міськвиборчкому.

Виборчу комісію, за рішенням ЦВК, знову очолить представник «Опозиційного блоку» Павло Гівель. На попередніх виборах міського голови, коли, за офіційними даними переміг висуванець «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул, прихильники кандидата-опонента звинувачували його у фальшуваннях, сам голова ці звинувачення відкидав.

У п’ятницю після складення присяги голова Павло Гівель зачитав проекти постанов про проведення в Кривому Розі позачергових виборів міського голови 27 березня 2016 року. Члени комісії одностайно підтримали ці документи.

16 січня, коли в Кривому Розі тривали протести проти фальшувань виборів, ЦВК замінила голову міської виборчої комісії Кривого Рогу Павла Гівеля й частину складу комісії. За ухвалою ЦВК, Павло Гівель був достроково позбавлений повноважень, замість нього призначили Світлану Сливко від «Опозиційного блоку».

4 лютого голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що на вибори криворізького мера та інші місцеві вибори бракує грошей. За його підрахунками, вибори міського голови Кривого Рогу обійдуться приблизно в 9 мільйонів гривень.

За офіційними даними, на виборах 15 листопада 2015 року в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами склала 752 голоси.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Це рішення підписав президент України.

XS
SM
MD
LG