Доступність посилання

ТОП новини

Представники колишньої влади: італійський суд відмовив Україні в екстрадиції Маркова


Ігор Марков
Ігор Марков

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров та екс-депутат Верховної Ради Володимир Олійник повідомляють, що суд в Італії відмовив Україні в екстрадиції колишнього народного депутата Ігоря Маркова.

«Україні відмовлено в екстрадиції нашого товариша. Італійське правосуддя винесло свій вердикт», – написав Олійник у Facebook і пообіцяв надати подробиці згодом.

Офіційних коментарів від представників української влади наразі немає.

Ігоря Маркова затримали 12 серпня в італійському місті Сан-Ремо за запитом українського бюро Інтерполу. В Україні екс-депутату інкримінують хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС.

Крім того, у 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков називав рішення суду політичною помстою.

Улітку 2015 року у Москві Ігор Марков, який неодноразово виступав із проросійською позицією, разом із колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG