Доступність посилання

ТОП новини

В антикорупційну прокуратуру обрали 12 прокурорів


Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Конкурсна комісія з обрання процесуальних керівників до спеціалізованої антикорупційної прокуратури визначилася із кандидатурами 12 прокурорів, повідомила за результатами конкурсу член конкурсної комісії Дарина Каленюк.

«Перший конкурс на рядових антикорупційних прокурорів завершено. Заповнено 12 з 30 вакансій. Прізвища переможців: Гаврилюк, Гайданка, Гречишкін, Жовницька, Касьян, Кравець, Олефір, Перов, Посвистак, Скибенко, Шкрум, Щербай», – повідомила Каленюк 5 лютого на своїй сторінці у Facebook.

15 грудня 2015 року оголосили конкурс на посади антикорупційних прокурорів. Усього у Спеціальній антикорупційній прокуратурі мають працювати 30 прокурорів. На ці посади подалися понад 300 претендентів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного Національним антикорупційним бюро України, а також підтримувати державне обвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG