Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську реконструюють площу, де стояв пам’ятник Петровському


Знесений пам'ятник Григорію Петровському у Дніпропетровську. 30 січня 2016 року
Знесений пам'ятник Григорію Петровському у Дніпропетровську. 30 січня 2016 року

У Дніпропетровську вирішили реконструювати привокзальну площу, де стояв пам’ятник Григорієві Петровському, демонтований активістами тиждень тому. Про це 5 лютого повідомив на прес-конференції виконувач обов’язків заступника міського голови Дніпропетровська Михайло Лисенко.

За даними посадовця, для площі, яка є візитівкою міста, комплексну реконструкцію: у програмі – мінімум часткові ремонти найбільш пошкоджених зон, максимум – комплексне оновлення самої плащі та прилеглих територій.

Як повідомив Лисенко, ескізи нового «обличчя» площі розроблятимуть архітектори та дизайнери Дніпропетровська. Після цього у міськраді відберуть близько 10 найбільш вдалих ескізів. Їх оприлюднять на сайті мерії, переможця оберуть шляхом голосування самі жителі.

Реалізацію задуму, заявив посадовець, розпочнуть вже цими вихідними: фахівці визначать пошкоджені частини тротуарів, більшість з ділянок яких постраждала внаслідок незаконної установки МАФів, а з понеділка до роботи візьмуться комунальники, щоб прибрати сміття. Основне джерело сміття на площі зараз – стихійна торгівля, визнали в мерії.

Водночас у п’ятницю у міській раді поінформували, що для завершення процесу «декомунізації» в місті ще належить знести 46 об’єктів і перейменувати 8 вулиць. Як зазначив виконувач обов’язків заступника мера Олександр Санжара, більшість об’єктів, які треба демонтувати, – це меморіальні таблички.

«Потрібне вольове рішення мера. Уже підготовлено розпорядження щодо демонтажу пам’ятників, які пов’язані з радянською епохою. Ми вже бачимо, що процес визволення від цих пам’ятників розпочався. Робить це місто або його мешканці – у будь-якому випадку це робиться задля виконання закону», – сказав Санжара.

29 січня 2016 року в Дніпропетровську активісти знесли пам’ятник Григорію Петровському, знаковий і один з найбільших пам’ятників радянської доби в місті, який простояв на привокзальній площі 40 років.

XS
SM
MD
LG