Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу загиблих через бойові дії на Донбасі немає, 11 військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За добу 5 лютого в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загиблих українських військовослужбовців немає, але 11 були поранені. Про це на брифінгу в суботу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація на лінії фронту продовжує ускладнюватися. Кожен четвертий обстріл з зареєстрованих упродовж п’ятницібув здійснений сепаратистами із важкого озброєння-82 і 120-міліметрових мінометів, додав речник.

«Триває «снайперська війна». На ключових вузлах оборони сили АТО активно ведуть у відповідь вогонь», – повідомив Лисенко, додавши, що обстріли з боку проросійських сепаратистів тривали на донецькому, маріупольському напрямках, і лише на луганському було тихо.

«В Зайцеві і Майорську ситуація залишається дуже непростою. Ворог регулярно застосовує важке озброєння. Обстріли відбуваються як в темний, так і в світлий час доби», – додав Андрій Лисенко.

Раніше у суботу в прес-центрі штабу антитерористичної операції у суботу повідомили, що за минулу добу сепаратисти на Донбасі 84 рази порушували режим тиші.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що українські військові минулої ночі обстріляли прифронтове село Комінтернове на півдні Донбасу. Луганські сепаратисти не повідомляють про обстріли на територіях, які вони контролюють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG