Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: причиною росту напруженості в Сирії є «безрозсудна діяльність» НАТО


Ігор Конашенков
Ігор Конашенков

Представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков назвав причиною росту напруженості в Сирії безрозсудну, на його думку, діяльність НАТО.

Так він прокоментував заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа про те, що авіаудари російської авіації підривають всі зусилля з політичного вирішення конфлікту в Сирії.

«До появи в Сирії російської авіації саме країни НАТО майже три роки зображували там знищення міжнародного тероризму», – сказав Конашенков.

Напередодні Столтенберґ заявив, що російські авіаудари в Сирії підривають мирні переговори за посередництва ООН щодо політичного рішення, яке б поклало край п’ятирічній війні в цій країні.

«Інтенсивні російські авіаудари, ціллю яких є переважно опозиційні групи в Сирії, підривають зусилля з пошуку політичного вирішення конфлікту», – сказав генеральний секретар НАТО перед зустріччю міністрів оборони країн ЄС в Амстердамі 5 лютого.

Мирні переговори під егідою ООН в Женеві були призупинені 3 лютого після того, як сирійська армія за підтримки російських повітряних ударів атакувала повстанські сили на північ від Алеппо, перекривши шлях гуманітарним поставкам для цивільних. В результаті наступу сирійських урядових військ від 20 до 50 тисяч цивільних були вимушені тікати звідти до кордону з Туреччиною.

У вересні минулого року Росія, яка підтримує режим сирійського президента Башара Асада, розпочала повітряну кампанію в Сирії. Москва заявляє, що знищує там екстремістські угруповання. Критики дій Росії твердять, що російські літаки атакують насамперед сили поміркованої сирійської опозиції, яка протистоїть як силам Асада, так і «Ісламській державі».

XS
SM
MD
LG