Доступність посилання

ТОП новини

Шокін: справа проти Януковича практично закінчена


Віктор Шокін, архівне фото
Віктор Шокін, архівне фото

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що кримінальна справа проти колишнього президента Віктора Януковича практично закінчена.

Як сказав Шокін в інтерв’ю, яке оприлюднила телепрограма «Подробності», «зрозуміло, що він (Янукович) керував через своїх соратників і організацією вбивств на Майдані, і всім, усім, усім керував Янукович через своїх людей».

Генпрокурор ствердно відповів на запитання, чи вірить він у те, що колишнього президента притягнуть до відповідальності.

А на запитання, що для цього має статися, він відповів: «Як тільки війна, а я сподіваюся, ця війна припиниться на сході, то здоровий глузд і перемога закону, міжнародного закону візьме гору і ми отримаємо Януковича до себе в Україну».

У п’ятницю, 5 лютого, Віктор Шокін і голова Служби безпеки України Василь Грицак доповіли президентові Петрові Порошенку, що була знайдена зброя, з якої вбивали майданівців, але не повідомили дальших подробиць.

Віктор Янукович в інтерв’ю «Бі-бі-сі» після втечі до Росії
Віктор Янукович в інтерв’ю «Бі-бі-сі» після втечі до Росії

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності. Усього, за даними Генпрокуратури, під час подій Майдану потерпіли понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули, найбільше – в лютому 2014 року. Відразу після тих подій тодішній президент Віктор Янукович залишив посаду і втік із Києва, і його самоусунення була змушена констатувати Верховна Рада. Через кілька днів Янукович через окупований Крим утік до Росії, де переховується від українського правосуддя досі. За даними прокуратури, розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, проте обвинувальних вироків у цих провадженнях іще немає.

XS
SM
MD
LG