Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранений один український військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі поранений один український військовослужбовець, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що військовий зазнав поранення біля Мар’їнки.

За словами речника АТО, на луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку, зокрема, на Світлодарській дузі та поблизу Донецького аеропорту тривають бойові дії низької інтенсивності, там підтримувані Росією сепаратисти кілька разів використали важке озброєння.

Речник АТО також повідомив, що на маріупольському напрямку проросійські бойовики здійснили обстріли поблизу Красногорівки і Мар’їнки.

«На цих рубежах оборони активні обстріли противника розпочалися вчора вранці та тривали до пізнього вечора. 5 разів наші позиції були обстріляні з мінометів. Також по наших військових неодноразово відкривали вогонь снайпери НЗФ. Кілька провокацій противника відбулося поблизу Старогнатівки та Гранітного», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що українські військові минулої ночі здійснили 63 обстріли. Луганські сепаратисти заявляють, що українські військові обстріляли населений пункт Калинове.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG