Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: демобілізація військових планується наприкінці березня – у квітні


Віктор Муженко
Віктор Муженко

Чергова демобілізація військовослужбовців Збройних сил України відбудеться наприкінці березня – на початку квітня цього року, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Під час зустрічі з іноземними військовими аташе в Києві Муженко також повідомив, що у Збройних силах України постійно збільшується кількість військовослужбовців, які висловили бажання служити за контрактом.

«На сьогодні вже оформлені і проходять підготовку, а деякі проходять вже і військову службу близько 2,5 тисячі контрактників. Ще близько 4,5 тисячі ще оформляють документи. Тобто з 1 січня, станом на 8 лютого, близько 6 тисяч виявили бажання (служити за контрактом – ред.)», – сказав він.

«Що більше буде військовослужбовців за контрактом, то меншою буде необхідність у мобілізації», – додав Муженко.

15 січня у Генеральному штабі Збройних сил України заявляли про намір провести сьому хвилю мобілізації, однак точних термінів її початку не вказували. Перед цим з’являлася інформація про те, що сьома хвиля мобілізації в Україні може розпочатися наприкінці зими – на початку весни 2016 року.

21 січня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що військові вивчають питання необхідності проведення сьомої хвилі мобілізації, а розрахунки робить Генштаб.

XS
SM
MD
LG