Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд продовжив розгляд скарги Корбана


Геннадій Корбан під час засідання суду у Києві, 25 січня 2016 року
Геннадій Корбан під час засідання суду у Києві, 25 січня 2016 року

Апеляційний суд Києва продовжив розгляд скарги лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення Дніпровського райсуду, на сьогоднішньому засіданні головуючий доручив вивести із зали тих людей, для яких немає сидячих місць.

Відповідне рішення суддя ухвалив після того, як під час допиту одного зі свідків зі сторони захисту, Корбан заявив, що в залі перебуває людина, яка, за словами лідера партії «Укроп», здійснює вплив на прокурорів в суді, і попросив видалити його із зали.

Після цього суддя заявив, що будь-хто може бути присутнім на відкритому судовому засіданні, але просить залишити залу всіх тих, хто не має місця, та оголосив перерву на 20 хвилин.

2 лютого під час судового засідання Геннадій Корбан звернувся до колегії судів Апеляційного суду із клопотанням змінити йому запобіжний захід – він попросив цілодобового домашнього арешту через те, що потребує госпіталізації. Його адвокати просили подальшого перебування свого підзахисного в інституті серцевосудинної хірургії імені Амосова. На думку захисту, таке рішення можливе на основі тих документів, які є у розпорядженні суду.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбанові запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала Служба безпеки України. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Геннадій Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG