Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі не домовились щодо єдиного кандидата на противагу Вілкулу на виборах мера


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Політичні партії «Об’єднання «Самопоміч», «Укроп», «Блок Петра Порошенка – Солідарність» та «Сила людей» не домовилися про висунення єдиного кандидата на виборах міського голови Кривого Рогу 27 березня.

Інформацію про відсутність єдиного кандидата на вибори Радіо Свобода підтвердив Юрій Милобог, який на попередніх виборах міського голови був опонентом представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула.

За словами Милобога, він має намір балотуватись на виборах міського голови і цього разу, однак щодо цього має бути партійне рішення.

Оприлюднення рішення про єдиного кандидата анонсувалося на 7 лютого, неділю, коли в Кривому Розі відбувалось віче підтримки нових виборів мера, однак, за словами учасників віча, представники партій, які домовлялись, у заході участі не взяли.

За офіційними даними, у Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Цей документ вже підписав президент України.

XS
SM
MD
LG