Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти продовжують порушувати «режим тиші» на Донбасі


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У зоні бойових дій на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти продовжують порушувати умови перемир’я на Донбасі, сьогодні вони 20 разів обстрілювали позиції Збройних сил України.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї проросійські бойовики обстріляли опорні пункти українських військових в Авдіївці, Пісках і на шахті «Бутівка».

«Українські позиції неподалік Мар’їнки та Новгородського були обстріляні зі стрілецької зброї. В районі тимчасово окупованої Горлівки з кулеметів великого калібру терористи вели вогонь по наших опорних пунктах в Зайцевому, Троїцькому та Новгородському. Зі сторони Старомихайлівки бойовики вели мінометний вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Красногорівки», – мовиться у повідомленні.

У штабі повідомляють, що на маріупольському напрямку позиції українських військових біля Гнутова обстріляли з мінометів калібру 82 міліметри, а опорний пункт Збройних сил України неподалік Троїцького – з мінометів калібру 120 міліметрів.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах заявляють, нібито українські військові обстрілюють власні позиції, щоб звинуватити потім сепаратистів у порушеннях режиму припинення вогню. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG