Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську почали розслідувати незаконний карантин у 21 школі – міськрада


У Дніпропетровській міській раді ініціювали службове розслідування щодо закриття 21 школи в Амур-Нижньодніпровському районі міста на триденний карантин.

Як заявила в. о. начальника управління освіти та науки міськради Людмила Чернишова, рішення про карантин із понеділка, 8 лютого, у школах району ухвалив районний відділ освіти, і воно, за її словами, є незаконним: через рішення чиновників, яке в мерії називають неправомірним, заняття зараз не відвідують 12 тисяч школярів.

За словами посадовця, навчальний процес у школах було зупинено через незгоду між приватними підприємствами, які забезпечували харчування дітей: одне з підприємств, яке забезпечувало дітей їжею раніше, не виграло новий тендер і вивезло своє обладнання зі шкіл.

«Карантин, запроваджений через харчування, незаконний, адже на перший план ми ставимо навчально-виховний процес. Щодо того, що одна фірма припинила харчування, а інша повинна почати здійснювати харчування, – для цього і є управління освіти, яке проводило тендерну закупівлю і повинно створити відповідні умови. Діти не повинні бути залучені в розбірки або непрофесіоналізм дорослих людей», – заявила Людмила Чернишова.

За її словами, за фактом незаконного припинення навчання документи спрямовані до обласної прокуратури для відкриття кримінального провадження. Крім того, санітарний стан їдалень шкіл району перевірить санепідстанція.

Водночас секретар Дніпропетровської міськради Загід Краснов повідомив на брифінгу, що в тендері на забезпечення харчування шкіл району брало участь три фірми, виграла та, яка запропонувала знизити вартість харчування дітей у школах на понад 10%.

XS
SM
MD
LG