Доступність посилання

ТОП новини

На суді у справі Корбана сперечалися свідки-медики


Геннадій Корбан у суді, архівне фото. Зараз ґрати вже замінили на скло.
Геннадій Корбан у суді, архівне фото. Зараз ґрати вже замінили на скло.

Колегія Апеляційного суду Києва у справі лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана допитала трьох свідків-медиків, долучених до справи за клопотанням його захисту, які по-різному оцінили проведену Корбанові процедуру.

Головний лікар та лікар-діагност «Клініки сімейної медицини» Дніпропетровська заявили, що вважають стентування хірургічною операцією, після якої пацієнту потрібно тривала, до 14 днів, реабілітація. А кардіолог із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова, в якому Корбанові й проводили стентування, назвав це не операцією, а медичною маніпуляцією, за якої в разі відсутності ускладнень на період реабілітації потрібно не більш ніж добу.

У засіданні оголосили перерву до ранку вівторка, 9 лютого.

Раніше прокурори на цьому судовому слуханні звертали увагу, що одним із засновників «Клініки сімейної медицини» у Дніпропетровську є батько Геннадія Корбана.

25 грудня 2015 року лідерові «Укропу» здійснили подвійне стентування. Захист заявляє, що Корбан через це має далі перебувати в медичному закладі, а не під вартою. Рішення перевести Корбана на тримання під вартою з попереднього домашнього арешту ухвалив Дніпровський районний суд Києва 28 грудня. Скаргу на це рішення й продовжує з 5 січня розглядати Апеляційний суд Києва.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала Служба безпеки України. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Геннадій Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG