Доступність посилання

ТОП новини

В.о. голови Тульської області Росії заперечує участь у порятунку Януковича


Олексій Дюмін
Олексій Дюмін

Виконувач обов’язків губернатора Тульської області Росії Олексій Дюмін заперечує свою причетність до організації втечі в Росію колишнього президента України Віктора Януковича в лютому 2014 року. Про це Дюмін заявив в інтерв’ю російській газеті «Коммерсант».

За словами Дюміна, він не зрозумів, звідки взялися «такі легенди» і хто «ці міфи створює». Він зазначив, що жодного разу не бачив Януковича після початку масових протестів в Україні. Російський чиновник також відмовився коментувати свою участь в операції з анексії Криму і розкривати деталі своєї служби в складі «елітного» підрозділу ГРУ під час Олімпіади в Сочі. Дюмін лише визнав, що керував ним.

3 лютого «Коммерсант» писав з посиланням на близьке до Генштабу джерело про розробку під керівництвом Дюміна операції з евакуації Януковича в Росію. Також газета писала, що закритий підрозділ Дюміна зіграв одну з ключових ролей в операції з російської анексії Криму, яку світ визнає незаконною.

Після всіх цих подій Дюміна за особистою вказівкою президента Володимира Путіна призначили на посаду заступника міністра оборони Росії.

Олексій Дюмін став виконувачем обов’язків губернатора Тульської області 2 лютого після звільнення колишнього керівника регіону за сімейними обставинами. Дюмін – давній знайомий президента Росії Володимира Путіна і займався його безпекою на службі у Федеральній службі охорони.

XS
SM
MD
LG