Доступність посилання

ТОП новини

В Антикорупційному бюро склала присягу рота спецназівців


Співробітники управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України склали присягу. На церемонії складання присяги були присутні президент України Петро Порошенко та директор НАБУ Артем Ситник.

«Сьогодні дуже важливий день і не лише у Вашому житті у зв’язку із складанням присяги. Сьогодні ще один черговий і дуже важливий етап створення Національного антикорупційного бюро», – сказав на церемонії Порошенко.

Ситник зауважив, що завданнями цього спецназу буде затримання підозрюваних, забезпечення безпеки учасників процесу, співробітників НАБУ і спеціальної антикорупційної прокуратури в разі, якщо для них буде певна загроза в процесі розслідування.

Директор НАБУ додав, що на сьогоднішній день це управління сформовано більш ніж на 50%, воно забезпечене зброєю і йому передається бронетехніка.

У грудні минулого року у соцмережах опублікували дані державних закупівель для Національного антикорупційного бюро України, після цього почалася дискусія щодо вартості деяких одиниць. Згодом у НАБУ продемонстрували придбаний одяг та обмундирування після дискусій щодо можливих зловживань із держзакупівлями.

Це обмундирування, перелік якого поширювали у соцмережах, передбачене для працівників управління спецоперацій і оперативно-технічого управління.

Боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG