Доступність посилання

ТОП новини

Грицак: СБУ отримала докази співпраці з сепаратистами офіцерів російської групи СЦКК


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Працівники Служби безпеки України затримали двох російських офіцерів, які входять до складу Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), за підозрою у співпраці з підтримуваними Росією сепаратистами. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак.

Він повідомив, що 27 січня на прикордонному контрольному пункті під час чергової ротації у російських військовослужбовців – капітана Сергія Куценка і майора Олександра Корника вилучили 14 посібників з військової справи з грифом для «обмеженого користування».

При огляді речей у офіцерів знайшли атрибутику угруповання «Луганська народна республіка» та «Донецька народна республіка», шеврони різних зразків, додав Грицак.

Російська сторона наразі не коментувала цих заяв, проте раніше неодноразово відкидала звинувачення у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі, як про це заявляють Захід і Україна.

Робоча група Спільного центру здійснює контроль за припиненням вогню на території Донецької та Луганської областей. До складу центру, який створили у вересні 2014 року, входять українські та російські військові, представники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG