Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: внаслідок боїв на Донбасі ніхто з військових не загинув


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 9 лютого 2016 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 9 лютого 2016 року

Минула доба в зоні конфлікту на сході України пройшла без втрат, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений», – сказав він.

За словами Мотузяника, незаконні збройні формування порушували режим тиші на Луганському, Донецькому і Маріупольському напрямках.

«Противник порушив режим тиші біля села Троїцьке, що на межі Донецької і Луганської областей. Там відбувся короткотривалий обстріл зі 120-мм міномета. На Донецькому напрямку ситуація незмінна. Тривають бойові дії низької інтенсивності по всій лінії зіткнення. Противник епізодично застосовує важке озброєння: міномети і бронетехніку. На Маріупольському напрямку противник порушував режим тиші у Красногорівці, Мар’їнці та Гнутовому. При цьому на цих оборонних рубежах противник застосовував 82-мм міномети і стрілецьку зброю та РПГ. У Мар’їнці по українських військових впродовж тривалого часу стріляв ворожий снайпер», – повідомив речник.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролює частину Донецької області України, звинуватили українських військових в обстрілі своїх позицій, зокрема передмість Донецька. Про поранених і загиблих не повідомляють.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролює частину Луганської області України, також заявляють про обстріли з боку українських військових, зокрема в селах Калинівка, Санжарівка, Логвинове і в селищі Калинове. Про постраждалих також не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG