Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: відеозапис допиту Абромавичуса в НАБУ можуть частково оприлюднити


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник допускає публічну демонстрацію відеозапису певних моментів допиту міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

«Я не виключаю, що це відеозапис буде частково продемонстровано публічно для того, щоб зняти політичні спекуляції навколо цього кримінального провадження», – заявив він.

Антикорупційне бюро має намір продовжити допит Абромавичуса 10 лютого о 16:00.

8 лютого після надання свідчень у НАБУ Айварас Абромавичус заявив, що цього тижня ще раз прийде до Національного антикорупційного бюро України. Він додав, що планується щонайменше три зустрічі.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти поліграф.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

XS
SM
MD
LG