Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти працює над створенням системи шкіл-хабів – Квіт


Міністерство освіти планує створити систему шкіл-хабів – Квіт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Міністерство освіти планує створити систему шкіл-хабів – Квіт

Міністерство освіти і науки України наразі веде переговори зі Світовим банком про виділення коштів на школи-хаби, заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

«У всіх регіонах будуть створюватися так звані опорні школи з належним обладнанням кабінетів, у першу чергу фізики, хімії, біології, з належним кадровим складом. Туди, куди будуть приводити дітей з багатьох шкіл, щоб вони могли вчитися в цих профільних старших класах», – сказав Квіт.

Міністр зазначив, що на опорні школи в бюджеті закладено 200 мільйонів гривень, зауваживши, що це не основні засоби, тому що міністерство працює з донорами та інвесторами, веде переговори зі Світовим банком, має пропозицію, кредитну лінію від німецького уряду на придбання відповідного шкільного обладнання, а також веде переговори з USAID.

Раніше у міністерстві повідомляли, що опорні школи отримають гранти від 3 до 5 мільйонів гривень, які повинні бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології та навчання вчителів.

Міністерство освіти і науки планує створити опорні школи (школи-хаби) з філіями в кожній об’єднаній територіальній громаді. У грудні 2015 року Кабінет міністрів доручив обласним державним адміністраціям визначити школи для створення на їхній основі опорних шкіл і виділив на це 200 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG