Доступність посилання

ТОП новини

НАТО посилюватиме своє протистояння гібридним загрозам – Столтенберґ


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Посилення протистояння Північноатлантичного союзу гібридним атакам, які включають не лише звичайні озброєння, але й кіберагресію та пропаганду, стане однією з центральних тем зустрічі міністрів оборони НАТО. Про це заявив керівник Північноатлантичного союзу Єнс Столтенберґ на зустрічі з представниками ЗМІ.

«Ми ухвалимо рішення, як посилити протистояння НАТО гібридним атакам, що поєднують поруч зі звичайними воєнними силами, підривну діяльність, кібернетичні атаки та пропаганду», – заявив Столтенберґ.

Тісніше співпрацюючи з Євросоюзом у цілій низці сфер, Північноатлантичний альянс розгортатиме з ним активніше співробітництво й у сфері кібернетичних загроз, додав голова НАТО.

Раніше повідомлялося, що союз НАТО для боротьби із російською пропагандою та їїкампанією дезінформації, вирішив створити нову комунікаційну структуру для роботи у цьому напрямку.

У проекті, запропонованому два тижні тому, Військовим комітетом альянсу, йдеться про те, що «НАТО може боротися з кремлівською «мілітаризацією інформації», яку (Росія) використовувала для підтримки своїх дій, наприклад, у 2014 році при захопленні Криму, шляхом створення нової потужнішої комунікаційної структури і розсекречування конфіденційної інформації, згідно з проектом плану».

XS
SM
MD
LG