Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розглядають можливість затоплення недобудованих об’єктів метро


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Дніпропетровську розглядають можливість консервування недобудованих об’єктів метро, зокрема, шляхом затоплення. Про це повідомив виконувач обов’язків першого заступника мера Дмитро Погребов.

За його словами, поспішне рішення про продовження добудови підземки може призвести до чималих фінансових втрат.

Як поінформував посадовець, наразі фахівці розробляють безпечні методи консервації недобудов підземки, запропоновано два варіанти.

Перший – бюджетний – передбачає затоплення недобудованих шахт, він обійдеться місту до 10 мільйонів гривень. Інший варіант, кошторис якого сягатиме близько 100 мільйонів гривень, передбачає засипання будівництва за спеціальною методикою.

Як зазначив Погребов, долю дніпропетровського метрополітену вирішать на загальноміському обговоренні.

За інформацією посадовця, на добудову метро необхідно закласти у міський бюджет суму близько 700 мільйонів гривень. Разом з тим, щорічно за роботу існуючої гілки підземки місто сплачує понад 70 мільйонів гривень.

«Це велика сума для міста. Це питання необхідно виносити на обговорення у місті. Перш ніж ухвалювати рішення, його необхідно детально вивчити», – зазначив Погребов.

Зараз Дніпропетровський метрополітен складається з єдиної лінії з шести станцій, яка прямує від однієї з околиць до вокзалу, не доходячи до центру міста. Раніше у планах добудови було додати ще кілька станцій у центральній частині Дніпропетровська. Для фінансування будівництва метро місто тоді розраховувало на кредити європейських банків.

XS
SM
MD
LG