Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донбасі сепаратисти 18 разів обстріляли опорні пункти українських військових


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що з початку доби на Донбасі бойовики незаконних збройних формувань 18 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, позиції українські військових біля Троїцького, що на межі Донецької та Луганської областей, обстріляли з великокаліберних кулеметів, зенітної установки та міномету калібру 82 міліметри.

«З гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по опорних пунктах Збройних Сил України в Пісках та Опитному. А в Авдіївці бойовики обстріляли наші позиції з БМП. Найгарячіше було в районі Мар’їнки, де російські найманці вісім разів відкривали вогонь по наших укріпленнях. Тут ворог застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети», – йдеться у повідомленні.

У штабі також зазначають, що на маріупольському напрямку опорний пункт українських військових біля Водяного бойовики обстріляли з гранатомета.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролює частину Донецької області України, звинуватили українських військових в 11 порушеннях режиму тиші за минулу добу.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролює частину Луганської області України, також заявляють про шість обстрілів з боку українських військових, зокрема в селах Калинівка, Санжарівка, Логвинове і в селищі Калинове. Про постраждалих не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG