Доступність посилання

ТОП новини

У полоні бойовиків на Донбасі залишаються 136 людей – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Проросійські бойовики станом на 9 лютого утримують 136 полонених та заручників. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомила уповноважена президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі, член підгрупи з обміну полоненими у Мінську Ірина Геращенко.

«За останньою інформацією, яку щотижня оновлює Служба безпеки України, у заручниках – 136 громадян України. Це і військові, і цивільні, і, крім того, 9 людей, яких утримують політв’язнями у російських в’язницях», – зазначила Геращенко.

13 січня після чергового засідання Контактної групи сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох сторін конфлікту. Але обміну не відбулося. 27 січня після засідання тристоронньої контактної групи у Мінську речниця представника України у групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що питання обміну заручниками залишається заблокованим сепаратистами.

Наприкінці 2015 року, за інформацією від СБУ, у списку полонених та заручників було 139 українських громадян.

Напередодні російські ЗМІ поширили заяви підтримуваного Росією угруповання «ДНР» про можливість застосування щодо заручників покарання – 30 років ув’язнення чи смертної кари.

XS
SM
MD
LG