Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська доручила перевірити умови забезпечення військових на полігоні «Широкий Лан»


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська доручила провести моніторинговий візит до місця дислокації 53-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України на полігоні «Широкий Лан».

Як повідомляє прес-служба омбудсмана, Лутковська дала доручення регіональному координатору взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Миколаївській області відвідати полігон «Широкий Лан» з метою перевірки реального стану харчування, лазнево-прального обслуговування, а також питань дотримання прав і свобод військовослужбовців під час проходження військової служби.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини зазначила, що необхідність цього візиту обумовлена численними повідомленнями щодо незадовільних умов забезпечення військовослужбовців 53-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, через це деякі військовослужбовці 8 лютого самовільно покинули місце розташування бригади та пішли до Миколаєва для звернення до вищого військового керівництва.

Про системність проблем у 53-ій бригаді свідчить і те, що за попереднім місцем тимчасового розташування на полігоні в населеному пункті Черкаське на Дніпропетровщині також були «недоліки в організації належних умов забезпечення особового складу», про що повідомляли ЗМІ, додають в офісі омбудсмана.

8 лютого біля півсотні бійців 53-й окремої механізованої бригади, незадоволені умовами їх розміщення на полігоні «Широкий Лан», а також в цілому ставленням командування щодо їх забезпечення, вирушили пішки в прокуратуру Миколаєва. Бійці скаржаться, що на погану якість харчування на полігоні, прострочені ліки, а також на проблеми з водою. При цьому, за словами військових, волонтерська допомога з території бригади регулярно вивозиться в невідомому напрямку.

XS
SM
MD
LG