Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: до російського художника Павленського не пускають рідних і захисників


Петро Павленський
Петро Павленський

У Росії до художника-акціоніста Петра Павленського з моменту його переведення 26 січня в Центр судової психіатрії імені Сербського для проведення огляду не пускають адвокатів і родичів. Про це Радіо Свобода повідомила адвокат Ольга Дінзе.

За її словами, заборону на відвідування Павленського в центрі Сербського пояснюють оголошеним 27 січня карантином на території інституту. У зв’язку з неможливістю зустрічі зі своїм підзахисним Дінзе подала скарги в Генпрокуратуру Росії і Міністерство охорони здоров’я з проханням перевірити законність дій керівництва Центру судової психіатрії.

Павленський був затриманий в ніч на 9 листопада минулого року в центрі Москви після того, як підпалив вхідні двері будівлі ФСБ Росії. Поліція порушила кримінальну справу за статтею про вандалізм, за якою йому загрожує до трьох років колонії.

Сам художник назвав підпал «рукавичкою, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі». Він неодноразово просив перекваліфікувати висунуте йому обвинувачення на тероризм, заявляючи, що саме за цією статтею засудили українського режисера Олега Сенцова.

XS
SM
MD
LG