Доступність посилання

ТОП новини

Москва відкидає звинувачення СБУ щодо підтримки російськими офіцерами з СЦКК бойовиків на Донбасі


У Міністерстві закордонних справ Росії відкидають звинувачення СБУ щодо підтримки російськими офіцерами, які входять до складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), бойовиків на Донбасі.

«Не варто вигадувати, що спілкування з ними (проросійськими бойовиками на Донбасі – ред.) є підтримкою бойовиків. Саме ця логіка заводить у глухий кут реалізацію Мінських домовленостей», – сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

Напередодні голова СБУ Василь Грицак заявив, що працівники Служби безпеки України затримали двох російських офіцерів, які входять до складу СЦКК, за підозрою у співпраці з підтримуваними Росією сепаратистами.

Він повідомив, що 27 січня на прикордонному контрольному пункті під час чергової ротації у російських військовослужбовців – капітана Сергія Куценка і майора Олександра Корника вилучили 14 посібників з військової справи з грифом для «обмеженого користування», а при огляді речей у офіцерів знайшли атрибутику угруповання «Луганська народна республіка» та «Донецька народна республіка», шеврони різних зразків.

Москва раніше неодноразово відкидала звинувачення у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі, як про це заявляють Захід і Україна.

Робоча група Спільного центру здійснює контроль за припиненням вогню на території Донецької та Луганської областей. До складу центру, який створили у вересні 2014 року, входять українські та російські військові, представники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG