Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсман розслідує загибель людини в результаті застосування зброї поліцейськими у Києві 7 лютого


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження у справі про порушення прав і свобод людини за фактом смерті неповнолітнього внаслідок застосування поліцейськими вогнепальної зброї при зупиненні автомобіля у Києві в ніч на 7 лютого 2016 року.

«Щодо питань поновлення порушених прав загиблого неповнолітнього до уповноваженого з прав людини звернулися також адвокати, які представляють інтереси батьків загиблого», – зазначається у повідомленні прес-служби Уповноваженого.

В офісі омбудсмана зазначають, що у цьому провадженнінамагаються встановити «обставини зазначених подій, оцінити правомірність дій працівників поліції, рівень професійної підготовки працівників поліції, зокрема, при запобіганні правопорушень та застосуванні вогнепальної зброї».

У Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок цього загинула людина.

За словами начальника управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, патрульні поліцейські побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Після цього патрульні через гучномовець почали вимагати зупинитися, водій на це не реагував і продовжив тікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Столична прокуратура повідомила про перевірку правомірність дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальої зброї, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

XS
SM
MD
LG