Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон має підготувати чіткішу відповідь Москві – екс-чиновники США


Колишні чиновники США у військовій та безпековій сферах застерігають, що Росія випробовує НАТО та США, тож альянс має підготувати чіткішу відповідь на дії Москви у Європі та на Близькому Сході.

9 лютого, під час звіту перед комісією Конгресу колишній військовокомандувач США у Європі Джеймс Ставрідіс закликав до посилення санкцій проти Росії, ядерного стримування і більшого запевнення гарантій безпеки для європейських союзників.

За словами Евелін Фаркас, яка нещодавно звільнилася з роботи куратора Росії у Пентагоні, Москва надсилає сигнали щодо посилення готовності використовувати тактичну ядерну зброю у будь-яких військових сутичках у Європі.

Фіона Гілл, екс-голова відділу розвідки США з питань Росії, заявила комісії Конгресу США, що Кремль розглядає війська як важливий інструмент для демонстрації переконливості Росії.

Відносини між Росією та Заходом погіршилися у березні 2014 року після анексії Росією українського Криму. Після цього США та Євросоюз запровадили низку санкцій проти Москви. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, де за час бойових дій, які тривають від квітня 2014 року, загинули

XS
SM
MD
LG