Доступність посилання

ТОП новини

11 українців перебувають в оточеному Алеппо – посольство


Околиця Алеппо, Сирія, 10 лютого 2016 року
Околиця Алеппо, Сирія, 10 лютого 2016 року

11 громадян України перебувають в оточеному сирійському місті Алеппо, де тривають бої між військами сирійського президента Башара аль-Асада, яких підтримує російська авіація, і озброєною опозицією. Про це повідомляє посольство України у Сирії.

«За інформацією Посольства України у САР, в Алеппо проживають близько 11 громадян України. Встановлюємо прямий зв’язок для порятунку у разі необхідності», – мовиться у повідомленні українського посольства у Сирії, оприлюдненому 10 лютого.

Близько 300 тисяч людей можуть опинитися у пастці в Алеппо після того, як сирійські урядові війська, підтримані російськими ударами з повітря, просунулися до околиць міста, фактично відрізавши шляхи постачання контрольованих повстанцями районів.

3 лютого у Женеві були зупинені переговори про врегулювання сирійського конфлікту. Представники сирійської опозиції на переговорах вимагали допомоги 18 оточеним районам Сирії, які контролюють представники опозиції.

Росія восени минулого, 2015 року втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій уже відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції угруповання «Ісламська держава». Але, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів нанесені по територіях, які контролюють інші супротивники влади аль-Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG