Доступність посилання

ТОП новини

Дострокові парламентські вибори поглиблять кризу в Україні – Порошенко


Петро Порошенко і Крістін Лаґард
Петро Порошенко і Крістін Лаґард

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне перезавантажити Кабінет міністрів, але без дострокових парламентських виборів, які, на його думку, лише поглиблять політичну кризу та погіршать умови для проведення реформ. Про це Порошенко заявив 10 лютого під час телефонної розмови з директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард.

«Глава держави наголосив, що Україна продовжить реформи, незважаючи на кризу у стосунках між урядом та парламентською коаліцією, – мовиться у повідомленні прес-служби Адміністрації українського президента.

Петро Порошенко і Крістін Лаґард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ для України, які допоможуть співпраці з МВФ.

Раніше 10 лютого директор-розпорядник МВФ заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Лаґард також висловила занепокоєння «повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, у боротьбі з корупцією і у зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

Директор-розпорядник МВФ наголосила, що дії лідерів України мають бути спрямовані на те, щоб повернули державу на «обнадійливий шлях реформ».

За чотирирічною програмою розширеного фінансування, яку МВФ почав здійснювати майже рік тому, у березні 2015-го, Україна мала б отримати загалом близько 17 мільярдів доларів. Та через розбіжності між вимогами МВФ і діями уряду Україна отримала наразі лише два транші загалом на 6,7 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG