Доступність посилання

ТОП новини

Яшин: Кадиров причетний до провокації проти Касьянова


Михайло Касьянов у прицілі в «Інстаграмі» голови Чечні Рамзана Кадирова
Михайло Касьянов у прицілі в «Інстаграмі» голови Чечні Рамзана Кадирова

Російський опозиціонер Ілля Яшин заявляє, що у провокації щодо лідера ПАРНАСу Михайла Касьянова, яка сталася у вівторок у Москві, брали участь чеченські поліцейські. На думку російського опозиціонера, це підтверджує, що за акцією стоїть особисто голова Чечні Рамзан Кадиров.

«Менеджер ресторану викликав поліцію, і по гарячих слідах затримали трьох осіб, які не встигли виїхати, а продовжували спостереження за Касьяновим. Всі троє перебувають на службі в МВС Чечні: рядовий Ахмад Солтагірієв, старший сержант Мехдін Ісмаїлов, лейтенант Бек-Магомед Муслімов. Їх допитали, сфотографували службові посвідчення і відпустили», – написав Яшин 10 лютого на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у провокації проти Касьянова брали участь близько 20 людей – частина зайшла у ресторан, частина чергувала на вулиці.

«Участь чеченської поліції у провокації доводить, що за кампанією проти Касьянова стоїть особисто Кадиров. Для нападів залучаються представники діаспори, оперативне прикриття здійснюють чеченські силові структури», – наголошує російський опозиціонер.

Раніше у середу у Кремлі засудили напад на російського опозиціонера Михайла Касьянова і заявили, що причини пов’язувати цей інцидент із керівництвом Чечні немає.

Про напад лідера ПАРНАСу Михайла Касьянова в прес-службі політичної сили повідомили 9 лютого.

1 лютого Михайло Касьянов назвав оприлюднене в «Інстаграмі» голови Чечні Рамзана Кадирова відео, на якому він і співголова ПАРНАСу Володимир Кара-Мурза-молодший зняті наче через оптичний приціл снайперської гвинтівки, погрозою вбивства державного діяча за мотивами ворожнечі і заявив про намір звернутися до правоохоронних органів.

XS
SM
MD
LG