Доступність посилання

ТОП новини

У Ялті та Бахчисараї відбуваються обшуки в будинках кримських татар – адвокат


Адвокат Еміль Курбедінов повідомляє про нові обшуки, які відбуваються 11 лютого в будинках кримських татар у двох містах окупованого Росією Криму.

«Обшуки відбуваються в Ялті – в родині Бахтіяра Топуза, в Бахчисараї – в родині Рустема Османова», – написав Курбедінов у Фейсбуці.

Інших подробиць адвокат не повідомляє. За інформацією координатора Комітету із захисту прав кримських татар Ескендера Барієва, Рустем Османов раніше працював на телеканалі ATR.

До цього, вранці 11 лютого, кримськотатарський активіст з Ялти Дамір Мінадіров повідомив про те, що в його будинку співробітники ФСБ проводять обшук.

Офіційної інформації російських силовиків щодо проведення обшуків немає.

Після анексії Криму в будинках кримськотатарських і проукраїнських активістів часто відбуваються обшуки за участю російських спецслужб. Про це регулярно в своїх звітах повідомляють міжнародні правозахисні організації.

4 лютого Європпарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив «безпрецедентний рівень» порушення прав кримчан, зокрема, кримських татар, в окупованому Росією Криму.

У Криму з 25 до 31 січня перебувала делегація Ради Європи на чолі зі швейцарським дипломатом Жераром Штудманом. Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року. Вони опублікують свій звіт за підсумками поїздки навесні 2016 року.

Влада окупованого Криму заперечує повідомлення про факти порушення прав людини на півострові.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія називає окупацію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG